2018. április 7., szombat

Staféta- interjú Hetényi Henriettával (11.b)

A stafétát Várnagy Dénes 11.C osztályos tanuló adta tovább a suliújságos, 11.B-s Hetényi Heninek. Heni már több, mint 3 éve az osztálytársam és most vele készítettem interjút.  Olvassátok el, és ismerjétek meg ti is. 

1. Mik a terveid továbbtanulás céljából?
  • Sajnos, még nincs kész tervem, hogy mit kellene csinálni suli után, vagy, hogy mit nem, de olyan tervek már úgy vannak, hogy valami társadalomtudomány szakon belül, azaz tovább egyetemre, ez lenne a cél, de ha nem jönne össze, akkor kimenni külföldre, és dolgozni.
2. Mi a véleményed a környezetszennyezésről?

  • Nagyon elítélem azt, hogy valaki a környezetét szennyezi. Én szelektíven gyűjtőm a hulladékot. Csak azt nem értem, hogy miért kell szemetelni főleg az erdőkben, mert a Tettyén lakom itt Pécsen, és amit látok nap mint nap, az nem mindig biztató, ha a szemét eldobásáról van szó.

3. Hova szeretnél mindenképp egyszer eljutni?
  •   Kiskorom óta régi álmom az, hogy egyszer legalább eljuthassak Spanyolországba, azon belül pedig Madrid, Barcelona, Sevilla. mindegy, melyik város, csak ott lehessek, mert nagyon szeretem a spanyol kultúrát, és a nyelvet is, de szívesen mennék Franciaországba is, főleg Párizsba, hogy láthassam az Eiffel-tornyot.
4. Az egészséged megőrzéséhez miben járulsz hozzá?
  •      Hát egészségesen étkezem, nem eszem zsíros kajákat, és nem iszok cukros innivalókat sem, meg az édesség mennyiséget is csökkentettem. Kevesebb fehér lisztes dolgokat eszem, inkább barna, graham, vagy rozsos dolgokat többet. Sok gyümölcsöt, meg zöldséget szoktam enni. Meg, ugye, sportolok rendszeresen. És ha lehet választani, leginkább vizet iszom, vagy cukormentes teát.
5. Mit szeretsz sportolni, és milyen gyakran szoktad?
  •  Huh, lassan 6. éve hogy röplabdázom, de előző sulimban nem tudtam olyan rendszerességgel csinálni, mint itt. Kedvenc sportom, és nagyon szeretem, és ez heti rendszerességgel történik, de sajnos csak egy nap. Ami ugye nem lenne elég mozgásnak, ezért otthon edzem. Legfőképp cardio, aerobik, vagy zumba az, amit csinálok, ami zenére való edzést jelent. Ez heti 4 – 5 alkalom szokott lenni, de szeretek még bringázni, vagy futni, épp kedvemtől, meg az időmtől függ, hogy melyiket űzöm.
6. Van egy egész hétvégéd tanulás nélkül aznap mit csinálnál/hova mennél? 
  •        100% hogy rettentően sokat aludnék, kb. 12-13 fele kelnék csak fel. Pihennék sokat, rengeteg zenét hallgatnék, hisz imádok zenét hallgatni, vagy olvasnék, rajzolnék. Vagy találkoznák barátnőimmel, és mennék egyet a városba, és mindent megbeszélnénk, és jól ellennénk. Vagy csak elmennék egyet sétálni, kiereszteni a gőzt, azt hiszem ennyi.
7. Melyik évszak a kedvenced és miért?
  •        Az én kedvenc évszakom a tél, mert imádom a hideget, és szerintem csodás mikor esik a hó. Meg akkor van ugye a kedvenc ünnepem a Karácsony, amit azért szeretek, mert akkor tudunk együtt lenni a családdal. Imádom nézni a várost, ha fel van díszítve világító fényekkel, és füzérekkel. És persze a karácsonyi dalok is klasszak, meg imádok olvasni az ágyamban, egy forró tea mellett.
8. Van példaképed és miért nézel fel rá?
  • Nekem nincs példaképem. Mert több személy van, akikre felnézek, és nem tudnék közülük kiválasztani egyet. De ha kellene akkor, az anyukámat választanám.
9. Van olyan kultúra ami kifejezetten érdekel? 
  •  Ami kifejezetten érdekel, az mint már említettem a spanyol. Megfog a városainak a szépsége, és hangulata, stílusa. Nagyon szeretem a spanyol zenéket is.
10. Ki a kedvenc celebed/énekesed/bandád? 
  •  Celeb, és énekes személy szerint nincs. Ha viszont bandát kellene választanom, akkor az a One Direction lenne, amit lehet most kiröhögni. Szeretem őket és akkor mi van? Jó hangjuk van, jó zenéket nyomatnak, és sikeresek, még úgy is, hogy nincsenek már együtt bandaként. Mikor alakult a banda 2010-ben, akkor kezdődött minden, és csak megtörtént, hogy imádom őket hallgatni, ennyi.
11. Egy könyv, egy film, egy sorozat amit mindenkinek egyszer el kell olvasnia/meg kell néznie szerinted... ?
  •         Hű ez nehéz kérdés. De ha választanom kellene, akkor az Cassandra Clare – Mortal of Instruments sorozata lenne, azaz a Végzet ereklyéi könyvsorozat. Ezt megfilmesítették, és sorozat is készült belőle. Imádom, minden benne van, ami egy jó könyvhöz kell, vámpírok, vérfarkasok, árnyvadászok, szerelem, kaland, akció, és szomorúság is.
12. Szereted az osztályod? 
  •       Ha 9-ben kérdezték volna ezt tőlem azt feleltem volna, hogy nem, de ha most válaszolnom kell, akkor azt mondom, persze imádom. Végre lettek barátnőim, akikben megbízhatok, és haverok akikkel lehet lazulni, és csak jól érezni magunkat. Nagyon sok minden történt velünk ez alatt a 3 év alatt, de kellett minden, hogy ilyen osztály legyünk, mint most: összetartó, és klassz.
13. Mi a kedvenc ételed? 
  •       Kedvenc ételem nincs, mert ez nem számít úgymond kajának, de imádom a gyümölcs turmixokat, akármennyit, és bármikor, vagy bármit, ami gyümölcsből, vagy zöldségből készült.
14. Ha elmész vásárolni hol veszel ruhát? Vagy ez stílusfüggő és nincs kiemelt kedvenc üzleted?

  •      Hát az öltözési stílusom egy ideje már úgy mond „egy helyben” mozog, mert annyira nem követem a divatot, mert szeretek egyedi lenni, és nem úgy kinézni, mint mindenki más, aki jön velem szemben az utcán vagy 6-szor egy nap. Inkább én alakítom úgy, hogy egyedi, és kreatív legyen, de mégse térjen el teljesen. Kedvenc bolt nincs nagyon. Amiket szeretek az a Pull and Bear, TallyWeijl, H&M meg New Yorker 
Várnagy Dénes kérdése: Mi az élet értelme szerinted?
  •   Ennél nehezebb kérdést, nem hiszem, hogy lehetett volna kérdezni. Nem ilyeneken gondolkodom a napom minden percében. De szerintem az, hogy tartsd, értékeld a múltad, mert az tett téged olyanná, aki most vagy! Éld meg a jelened, tégy olyat, ami megmarad, és fontos számodra, és csak érzed jól magad benne, ne engedd, hogy a szomorúság, gonoszság, megrontsa a kedvedet, tarts ki, mert mindig jön jobb a rossz után! A jövő meg képlékeny hisz mindig változhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése