2017. november 10., péntek

Ajánlj egy könyvet - A ​lány, aki tud repülni

Török Virág (10.D) könyvajánlóját olvashatjátok, Victoria Forester: A ​lány, aki tud repülni című könyvéről. 

"Ahhoz, hogy önmagad legyél – egy olyan világban,
amely éjjel-nappal arra törekszik minden erővel, hogy
olyanná tegyen téged, mint akárki más – a legnehezebb
csatát kell megvívnod, amit csak lehet emberileg, és sosem
szabad abbahagynod a harcot."
                                                         E. E. Cumming

Betty McCloud 25 év meddőség és 4 hónap terhesség után életet adott  egy lány gyermeknek. A kislány születésének híre szélsebesen terjedt Lowland gyéren lakott földjén. Egy gesztenyebarna hajú, kék szemű, szeplős kislány érkezett túláradó jókedvvel és energiával egy átlagos farmra, aki így egyszerű és becsületes parasztemberek neveltetésében részesült.
Ettől a lánytól félnek Lowland lakói, így a farmon kívül csak az orvoshoz és a templomba jár. Piper McCloud tud repülni. Igaz, eleinte csak lebegni. Repülése pedig egy vörösbegy fészek nézésével kezdődött. Békésen éli életét: fára mászik és nagyon sokat beszél, míg egy június 4-i piknik mindent megváltoztat. Bekerül egy szupertitkos, szigorúan őrzött iskolába, ahol csupa kivételes képességgel megáldott gyerek tanul. Eleinte minden nagyon jó, és sok új barátra teszt szert, de Piper még a különlegesek között is különleges. És persze ennek következményei lesznek. 
Nem az a böhöm vastag regény, és egyszerűsége miatt gyorsan lehet olvasni. Főleg, ha nem tudod lerakni, márpedig arra nagy esély van. Életem első regénye olykor  a sírás határára sodort, máskor szívderítően hatott. Egy bájos történet, de mégis valahogy sokkal több.
A bátorság és a lázadás története egy kitartó kis hősnőről, aki megtanít arra, hogy  ne hagyd elnyomni a tehetségedet, merd hallatni a hangod, élj a képességeiddel, és ne szégyellj más lenni, mint a többiek!
Török Virág (10.D) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése