2014. március 4., kedd

Farsang 2014.

Február 26-án rendezték meg a 9. évfolyamosok farsangját. Sokan részt vettek rajta, nem csak szereplők, de nézők is nagy számban jelentek meg.
Ebben az évben a földrészek volt a téma. A bevonulást a 9.A osztály kezdte meg, akik a Közel-Keletet kapták, így a török szultán és az olajsejkek is megjelentek a teremben. Majd a 9.C osztály következett, ők Afrikát húzták a sorsoláson, és ókori egyiptomi ruházatba öltöztek, de láthattunk múmiákat, fáraót, Kleopátrát is. A Távol-Keletet a 9.B osztály jelenítette meg: voltak itt hastáncosok, pandamacik, nindzsa harcosok, tibeti szerzetes, kínai, indiai viseletbe öltözött lányok. S végül a 9.D osztály következet: rapperek, cowboyok, kommandósok vonultak be, de sokan be sem öltöztek, hisz a mai Amerikát próbálták megjeleníteni (vagy csak nem volt kedvük beöltözni).
Minden osztály egy bemutatkozó tánccal állhatott ki a zsűri elé. A zsűrit Kutas József igazgató úr, Burián Gábor igazgató-helyettes és Erdős Géza tanár úr képviselte. (A 9.B osztály táncában még az ofő is részt vett.)
Ezután következtek a sokszínű és szórakoztató feladatok. Például puzzle kirakása (a képek is a 4 kontinens egy-egy szép táját ábrázolták), sudoku (egyik osztály sem végzett időben, de ettől függetlenül mindenki annyi pontot kapott, ahány helyes válasza volt), origami hajtogatás, mandala készítése ragasztóval és fűszerekkel, híres emberek felismerése képrészletekből, afrikai közmondások kitalálása mutogatással vagy rajzolással. Volt kiállítás is, ahol minden osztály bemutathatta a saját kultúrája jellemző tárgyait; minél többet hoztunk, annál több pontot kapott az osztály. Majd egy meglepetés feladat következett, ahol az osztályfőnököknek kellett egy kis kvízműsoron részt venniük, és olyan kérdésekre válaszolniuk, ami pont nem az ő szakterületük. Vagyis pl.: Simon Krisztina tanárnő egy fizika kérdést, Kovács Krisztina tanárnő ének-zene, Papp Mária tanárnő és Rudolf Zoltán tanár úr magyar nyelvi kérdést kapott. Az utolsó „erőpróbán” pedig evőpálcikával kellett joghurtot és müzlit enni minden osztályból egy-egy vállalkozó kedvű embernek.
A mulatság végét az eredményhirdetés zárta:
4. helyezett: a 9.D
3. helyezett: a 9.C
2. helyezett a 9.A
1. helyezett a 9.B osztály lett.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése