2013. április 20., szombat

The Carbonfools


Avagy magyarra a fordítva „szénhülyék”. Mára már országosan és határainkon túl is ismert zenekarrá nőtte ki magát formációjuk. Zenéjüket sokszínűség jellemzi, már magában a hangzásban az elektronikus zene és a hangszeres zene találkozása különleges, ami együtt alkot valami újat és alkotja meg az ő sajátos hangzásukat. Mindez a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Dalszövegeik nyelvezetét tekintve, bár magyar zenekar, de dalaik angolul íródnak. 


Nos, nézzük, kik is alkotják a csapatot:



Bicskei Titusz - elektronika
Fehér Balázs - ének
Keleti Tamás - dob
Fekete István - gitár
Miklós Milán - basszusgitár


Zenekaruk 2001-ben mutatkozott be a Sziget fesztiválon, de csak később, 2006-ban csatlakozott hozzájuk Fehér Balázs. Ének tekintetében magával hozta hangján kívül dalszövegeit is. A tavaly megjelent albummal együtt már a negyedik nagylemezüket találhatjuk a piacon, melyek közül jó néhány rádióslágerré nőtte ki magát, mint például a Birthday, Hideway, Clublights…stb. Az országban az egyik legismertebb koncert zenekar, így Pécsett is már jó párszor megfordultak. Legutóbb március közepén jártak nálunk, és csaptak egy hatalmas bulit. A helység a nagy havazás ellenére is tele volt, és a hidegre nem is gondolva tombolt a tömeg a koncert során. Hangulatban az embert nagyon magával ragadja, így bárki, aki érdeklődéssel van hasonló műfajok iránt, biztosan nem fog csalódni bennük sem.

Aki kedvet érez hozzájuk és egy remek bulihoz, az pont egy hét múlva szombaton a PEN 4.napján (április 27.) elcsípheti a zenekart a pécsi közönség társaságában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése