2012. november 25., vasárnap

4 kreatív adventi naptár házilag! Közeleg a december...


Ha nem rajongsz a boltban kapható kész adventi naptárakért, amelyekben a kreativitás legapróbb szemcséje sem található meg, ráadásul olcsó, ízetlen csokikat rejtenek el benne, akkor készíts magadnak házilag egy decemberi nyitogatóst. :)


I. Karácsonyfa alakú naptár
Hozzávalók:
  különböző méretű, egyszínű borítékok
♠  gyurmaragasztó (ha nincs, jó a cellux is)
♠  a borítéktól elütő színű filctoll

Egyszerű, mégis nagyszerű kategóriába tartozó kis adventi naptár ez. Az egyetlen dolgod, hogy a gyurmaragasztó (vagy cellux) segítségével a kisebb-nagyobb borítékokat a kép mintájára karácsonyfa alakban ragaszd fel egy sima falfelületre. A borítékokra elszórtan írd rá a számokat 1-től 24-ig a filctollal, majd töltsd meg a borítékokat tetszés szerint akár csokival, akár kedves kis üzenetekkel. Tanács: Ha például kék színű a szobád fala, akkor ne válassz kék borítékokat.



II. Süveg alakú naptár
Hozzávalók:
♠  12 db kemény, színes papír
♠ 1 db sima, színes papír
♠  ragasztó vagy tűzőgép
♠  fekete filctoll

Ehhez a naptárhoz egy szabad asztal-, szekrény- vagy polcfelületre lesz szükséged, ugyanis nagy helyet foglal a 24 db kis süveg. Első dolgod, hogy a 12 db kemény papírt félbevágd, majd azokat süveg alakúra hajtsd össze és ragasztó vagy tűzőgép segítségével rögzítsd. A sima papírlapra rajzolj 24 db tetszőleges méretű kört (vagy amilyen mintát szeretnél), majd vágd ki őket és a fekete filctollal írd rájuk a számokat 1-től 24-ig. Ezeket a kis köröket ragaszd rá a süvegre, és tegyél alájuk valami meglepit.


III. Gyufásdoboz naptár
Hozzávalók:
♠  24 db gyufásdoboz
♠  csomagoló papír
♠  üvegfesték vagy filctoll
♠  cellux vagy zsírragasztó

Személy szerint, nekem ez az egyik kedvencem a 4 közül, mert nagyon egyszerű, de mégis aranyos. Első teendő, hogy a 24 db gyufásdobozt csomagold be és az aljánál ragaszd meg celluxszal vagy szírragasztóval. Akik jártasak az üvegfesték használatában, azok könnyedén 'ráfirkantják' a 24 számot a dobozokra, akik nem, azok vegyenek a kezükbe egy színes filctollat és azzal írják rájuk. Utolsó teendőként: töltsd meg a dobozokat kis üzenetekkel, vagy apró finomságokkal (pl. M&M's, egy kocka csoki...)


IV. Csipeszes naptár
Hozzávalók:
♠  24 db facsipesz
♠  szalag vagy madzag
♠  színes filctoll
♠  ragasztó
♠  tasak vagy csomagolópapír

Tanács: Érdemes a csipeszeket fa felületre ragasztani, mert ott jobban megragad (szekrényajtó, polc széle...). A facsipeszeket ragaszd fel a felületre, ahol szeretnéd, hogy lógjanak a meglepetések. Az ajándékokat csomagold be, vagy tedd bele őket kis méretű tasakokba és köss rájuk madzagot, vagy szalagot, majd madzagostul csíptesd rá őket a csipeszekre. Ha van rá lehetőséged, akkor a csipeszek fölé egy filctollal írd oda a számokat 1-től 24-ig, ha nincs, akkor a tasakokra írd rá.
Fontos: Mindenféleképpen fa csipeszeket válassz, mert a műanyag csipesz nem ragad oda a felülethez.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet, hogy karácsony közeledtével ilyen ötleteket is feltesztek az oldalra!
    Szeretettel várunk majd mindenkit az iskolai karácsonyváró kreatív délutánunkra is.
    Schönwiesner Erika

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen. Karácsony közeledtével úgyis mindenkiben kicsit több a kreativitás. :)

    VálaszTörlés