2012. október 21., vasárnap

Bizarr világnapok! A Nutellától a törülközőig!

Sokan valószínűleg álmukban sem gondolnák, hogy az év 365 napjából majdnem 200 napon ünneplünk valamit. Legyen az bármilyen furcsa, meghökkentő, undorító világnap...
JANUÁR 18.: Hóemberek Világnapja


Ezen a napon mindenki a világon kimegy a hóval fedett utcákra és hóembert épít. Manapság ez már nem olyan egyszerű a hó latyakos halmazállapota miatt, de a puding próbája az evés. Próbálkozni lehet.




FEBRUÁR 5.: Nutella Világnapja
Létezik ember, aki ne szeretné a Nutellát? Szerintem nem!
Jövőre, 2013-ban lesz a Nutella 50 éves. Ennek örömére mindenki szigorúan csak Nutellát ehet egész nap! Aki ezt az ünnepet nem tartja meg, arra 7 év abszolút szerencsétlenség vár, úgyhogy nem ajánlott kihúzni a gyufát :)
Érdekesség: Állítólag Ferrero egyszer kísérletezett a Nutella cukormentes változatával, de mivel annyira rossz lett a végeredmény, ezért nem dobták piacra.
MÁRCIUS 16.: Alvás Világnapja

Istenem, milyen remek ünnep! Az első világnapot 2008-ban rendezték, melynek a szlogenje "Aludj jól, élj ébren!" volt. Március 16-án senkinek sem szabad kikászálódnia a meleg takaró alól délután 5 előtt! :)


MÁRCIUS 22.: Párnacsata Világnapja

Akár hiszitek, akár nem: 2008-ban, Budapesten a Szabadság téren délután 4 órakor vette kezdetét a Párnacsata Világnapja. Az emberek kimentek a térre párnákkal és agyonütötték egymást. :) Persze nem életre-halálra játék volt, mindössze az emberek egymást és magukat szórakoztatták arra a pár órára, amíg tűrték az ütéseket és a szemükből kiálló lúdtollakat. :)

Még egy szabályzat is készült a játékhoz:
I. Puha párnát hozz! [Nem ajánlott téglával megtölteni a párnahuzatot! :)]
II. Csak párnás embert lehet ütni!
III. Vedd le a szemüveged!
IV. A párnacsata bármeddig tarthat! [Magyarul, amíg kedved, erőd és időd van hozzá.]

MÁJUS 25.: Törülköző Világnapja

Ezt az ünnepet Douglas Adams emlékére találták ki, aki a 'Galaxis útikalauz stopposoknak' című könyvet írta. Ebben a könyvben leírta, hogy a világűrbe utazók vigyenek magukkal törülközőt!

Ennek örömére az emberek ezen a napon mindenhova magukkal cipelik a törülközőjüket!

AUGUSZTUS 25.: Szingli Csajok Világnapja
Szingli csajok találták ki a szingli csajok számára. Ez kicsit olyan, mint az Anti-Valentin nap, nem? Ilyenkor az erre az ünnepre vevő lányok összegyűlnek, és pár adag édesség keretében megvitatják egymást közt, hogy mennyire jó az életük férfiak nélkül. Esetleg ennek pont az ellenkezőjét: hogy mennyire nem tudják elviselni az életüket szingliként...
Ennek örömére, akinek van hozzá megfelelő idegrendszere, hallgassa meg ezt a számot :)

                              
OKTÓBER 13.: 'Öltözz ki!' Világnap
Akik nézik az Így Jártam Anyátokkal című sorozatot, azok biztos rengetegszer hallották már azt Barney Stinson szájából, hogy "Öltözz ki!". Barney egy öltönymániás nőcsábász, aki mindenhova öltönybe megy (kivéve temetésre, mert szerinte az öltöny az élet és a boldogság megtestesítője), és mindenkire próbálja ráaggatni az ünnepi öltözetet.
                                  
OKTÓBER 15.: Ölelés Világnapja

A tökéletes nap arra, hogy a kezedben egy 'Ingyen Ölelés' táblával kiállj a legforgalmasabb utcára, vagy térre és egy meleg öleléssel ajándékozd meg a város lakóit. Egy jó tanács: zsebtolvajokat ne ölelgessetek! :)



NOVEMBER 19.: WC Világnapja

Ha nem haragszotok meg, ehhez inkább nem fűznék semmilyen mondanivalót. :)


Ezek közül melyiken vennétek ti legszívesebben részt? :)
Jó hétvégét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése